Kulukorvaukset – Arkadianmäen Nomenklatuura

Teuvo Hakkaraisen sauna-asumus ei saa edus­kuntaa puuttumaan kulu­korvauksiin – ”Hakkarainen on tässä nyt itse toiminut väärin” (HS 31.7.2018):

"Suurimpien eduskuntaryhmien puheenjohtajat eivät pidä kulukorvauskäytännön uudistusta tarpeellisena."

Pyydän että samaiset eduskuntaryhmien puheenjohtajat ottavat kantaa tapaukseen:

Vihreiden kansanedustajalla satumainen tuuri kakkosasuntojensa kanssa – on saanut vaalikauden aikana yli 10 000 euroa ylimääräistä puhtaana käteen: ”Minulla on käynyt hyvä onni” (IS 30.07.2018)

Kyseisen herran tapauksessa tuuri oli siinä, että hän asui äitinsä Mannerheimintiellä sijaitsevassa 40 neliön asunnossa asunnossa 230 euron kuukausivuokralla, jonka hän maksoi 490,40 e/kk korotetulla kakkosasunnon kulukorvauksellaan laittaen joka kuussa 260,40e erotuksen taskuunsa.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajien lisäksi pyytäisin myös verottajaa ottamaan kantaa siihen, että onko 770 euron (tai 77 prosentin) alennus vuokrassa lahjaveron (tai perintöveron) kiertämistä.

 

"Nomenklatuura (ven. номенклату́ра [nəmʲɪnklɐˈturə], taustalla lat. nomenclatura 'nimilista') oli valtaapitävien henkilöiden joukko Neuvostoliitossa ja muissa sosialistissa valtioissa. Nomenklatuura muodosti maan eliitin. Nomenklatuura oli suhteellisen pieni suuremmassa yhteiskunnassa hallitseva ryhmä, joka nautti etuoikeutettua asemaa."

Ero Suomeen on vain siinä, että Neuvostoliitossa ei tarvinnut valehdella lehdistölle satumaisesta tuurista.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka ehdottaa joukkoistamista ratkaisuna kansanedustajien kulukorvauksiin (AA 19.6.2018). Kulukorvauksien kuukausittaiset maksimit voidaan rajoittaa nykyisille tasolle.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu