Bien 2018 – perustulokonferenssi Tampereella 24-26.8

Basic Income and the New Universalism: Rethinking the Welfare State in the 21st Century kongressi alkaa huomenna Tampereella, ja Yle on kirjoittanut aiheesta jutun kotimaisen perustulokokeilumme pohjalta: 

Kysyimme kolmelta suomalaiselta, millaista on saada perustuloa 560 euroa verottomana joka kuukausi – "Tuli hannuhanhimainen olo" (Yle 23.08.2018) 

Ylen haastatteluissa on monta olennaista kohtaa, joista nostan pari tähän:

 

"Monella työttömällä aika menisi parempaan siinä, kun he kehittäisivät itseään tai osaamistaan, sen sijaan, että joutuu pelko perseessä todistamaan että on tehnyt jotakin tai haluaa tehdä jotakin." (Mika Ruusunen)

Sen lisäksi että säästämme byrokraattien aikaa ja selviämme pienemmällä virkamiesmäärällä, myös kansalaisilta säästyy aikaa ja energiaa joka nykyään menee harakoille.

 

"Pitäisi tehdä aatteellinen muutos, koska eiväthän nykyisetkään tuet ole täysin vastikkeellisia tai vastikkeettomia. Perustulossa on se ajatus, että se olisi tasapuolinen kaikille ja verotuksellahan se sitten otetaan pois niiltä, jotka sitä eivät oikeasti tarvitse." (Tuomas Muraja)

Merkittävin syy miksi perustuloa vastustetaan on harhakäsitys siitä, että se koetaan poskettoman kalliiksi. Näin ei ole.

 

Mikäli aihe kiinnostaa, minut löytää (miesflunssan toivottavasti hellittäessä) huomenna noin 10:00->18:00 Bien 2018 konferessista Tampereen Yliopistolta Liberaalipuolueen ja Piraattipuolueen yhteiseltä pöydältä. Erityisen mielelläni kuulisin miksi mallini ei toimisi, sillä tähän päivään mennessä ei alas ampuvia argumentteja ole vielä löytynyt – sana on myös vapaa kommenteissa alla.

Mukanani on 300 kpl handoutteja (https://imgur.com/a/QkuU2T7), jotka sisältävät Aholan perustulomallin ja Liberaalipuolueen puolueohjelman sosiaaliturvaa käsittelevä kohta sekä suomeksi että englanniksi – disclaimer: perustulomallini ei ole Liberaalipuolueen malli, vaan omani.

 

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka yllättyy positiivisesti jos valtakunnanlaajuinen perustulo on käytössä Suomessa ennen Viroa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu