Hiilamo on oikeassa henkilökohtaisesta konkurssista

Olen joissakin asioissa eri mieltä Heikki Hiilamon kanssa, mutta henkilökohtaisen konkurssin mahdollistamisesta olemme näköjään samoilla linjoilla: 

Professori Hiilamo: ”Huomattava osa pikavippifirmojen tuotoista tulee sosiaaliturvasta” (TS 1.9.2018):

"Yhteiskunta maksaa ylivelkaantumisesta ison hinnan sosiaaliturvan kautta. Professori Heikki Hiilamo sanoo, että ongelmiin kannattaisi puuttua nykyistä nopeammin ja sallia henkilökohtainen konkurssi."

Itse kirjoitin aiheesta vajaa pari vuotta sitten otsikolla henkilökohtainen konkurssi ilmoitusasiaksi (AA 31.10.2016), ja asia on kirjattu myös Liberaalipuolueen puolueohjelmaan:

"Konkurssilainsäädäntöä tulee kehittää. Velallinen ja velkoja on asetettava riskin suhteen tasavertaiseen asemaan. Velallisen velkakierre on voitava katkaista henkilökohtaisella konkurssilla."

 

Vääräleuat ovat kutsuneet Liberaalipuoluetta mm. Turbokokoomukseksi, ja puolueohjelmamme voidaan tulkita olevan oikeammalla kuin yhdenkään muun puolueen. Samalla puolue on myös joissakin harvoissa asioissa varsin vasemmalla, esim. Vasemmistoliiton puolueohjelmasta löytyy vastaava kirjaus:

"Ylivelkaantumisen vähentämiseksi puututaan kohtuuttomiin perintäkäytäntöihin ja kiristetään pienluottoihin liittyvää lainsäädäntöä. Henkilökohtainen konkurssi mahdollistetaan."

Sekä Liberaalipuolue että Vasemmistoliitto haluavat vipittömästi parantaa yhteiskuntamme vähäosaisten asemaa, mutta olemme vain pieniltä osin samaa mieltä keinopaletista. Vasemmistoliitosta poiketen Liberaalipuolue ei kannata tulonsiirtojen lisäämistä eikä nykyistä suurempaa julkista sektoria. Todellisuudessa olemme tällä hetkellä Suomen ainoa puolue, joka ajaa julkisen sektorin pienentämistä.

Suurin ero Kokoomukseen on siinä, että Liberaalipuolueen mielestä yksityisen sektorin ei pidä päästä rahastamaan markkinahäiriöillä, vaan kaiken julkisesti rahoitetun toiminnan pitää olla kilpailtua. Jos kilpailu ei ole mahdollista, eli kyseessä on luonnollinen monopoli, niin toiminta on parempi pitää julkisena.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka kiittää Hiilamoa tärkeästä ulostulosta.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu