Vasemmisto vaikean kysymyksen edessä maahanmuuton suhteen Suomessa

Ruotsissa äänestetään huomenna, ja ennustan ruotsidemokraateille 28% äänisaalista (edit: kiville meni veikkaus, olisi pitänyt tehdä kotilaksyt ennen veikkaamista). Kävi länsinaapurissamme miten kävi, niin erään maahanmuuttoon liittyvän ongelman Ruotsi on kuitenkin ratkaissut hyvissä ajoin ennen Suomea, sillä länsinaapurissamme ei ole työehtosopimusten yleissitovuutta.

Pidän selvänä, että työ on tehokkain keino integroida mihin tahansa yhteiskuntaan, ja että mitä suurempi osa maahanmuutosta on työperäistä, sen parempi sekä tulijoiden että kohdemaan kannalta.

Kävin aiheesta hiljan väittelyä Janne M. Korhosen kanssa (kuvaliitteenä), kyseinen henkilö on twitterissä melko tunnettu, ja sanan säilämme ovat kohdanneet aikaisemminkin.

Kysymykseni joka katkaisi kamelin selän oli "Olisitko [maahanmuuttajien integroimisen helpottamiseksi] valmis vapauttamaan työmarkkinoita sen verran kuin Ruotsissa on vapautettu?", vastausta ei kuulunut, ja sitä tivatessani sain lipun banaanisaarille – kysymys oli ilmeisesti liian vaikea.

Käynnissä olevaan muuttoliikkeeseen ei ole helppoja ratkaisuja, eikä ongelma ratkea rahalla, joten erilaiset rakenteelliset uudistukset ovat tarpeen. On myös tärkeää minimoida kannustimet tulla maahan muuten kuin työn tai humanitääristen syiden takia.

Toivoisin, että myös vasemmisto olisi valmis keskustelemaan ratkaisuista vaikenemisen sijaan.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä asioista pitää puhua eikä vaieta. 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu