Yleislakkoon vain hyvästä syystä

SAK:n kentältä väläytellään jo yleislakkoa (TS 5.10.2018) – jos yleislakkoon mennään, niin mentäisiin edes hyvästä syystä.

Ehdotankin, että hallitus vetää takaisin ehdotuksensa irtisanomissuojan heikentämisestä, ja sen sijaan laittaa pöydälle uuden ehdotuksen, joka sisältää seuraavat asiat:

1)Työehtosopimusten yleissitovuudesta luovutaan

2)Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen verovähennysoikeudesta luovutaan

3)Työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen keräämisestä työnantajien kautta luovutaan

4)Työmarkkinajärjestöjen voittojen verovapaudesta luovutaan

5)Ansiosidonnainen työttömyysturva laajennetaan ensin koskemaan kaikkia (myöhemmin tämä on mielestäni paikallaan korvata henkilökohtaisella vakuutuksella) 

 

Tässä on jo aivan riittävät perusteet yleislakkoon, mutta yleislakkokin on vältettävissä sillä, että asiasta järjestetään kansanäänestys.

Oli äänestystulos kumpi tahansa, niin tämä puhdistaisi kummasti ilmaa maassa, jossa on epäselvää onko valta kansan valitsemalla eduskunnalla vai edunvalvojilla.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä vaikeitakin uudistuksia on tehtävä.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu