Ansiot julkisiksi vain työpaikkojen sisällä

Vuoden 2017 verotiedot tulevat julkiseksi 1.11.2018, ja päivälehdet pääsevät taas myymään kateutta. Tämä Suomelle ominainen perinne perustuu Lakiin verotustietojen julkisuudesta ja salassapidosta, jonka viides pykälä voitaisiin mielestäni aivan hyvin kumota.

Varsinkin kun tarjolla on huomattavasti parempi ratkaisu:  

Selvitys: Työkaverin palkka pitäisi saada tietää (TS 16.10.2018). Ehdotus jättäisi jokaiselle vaihtoehdon kieltää palkkatietojensa luovuttaminen. Oletusasetus olisi kuitenkin se, että palkat olisivat julkisia yrityksen sisällä, jolloin siitä hyötyisivät eniten ne, joilla ei olisi uudistuksessa mitään hävittävää.

Käytännössä uudistus parantaisi pienempituloisten neuvotteluasemaa merkittävästi.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä työpaikkakohtainen järjestäytyminen olisi nykyisiä mammuttiliittoja parempi ratkaisu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu