Uuspuolueiden yhteinen kannatus Helsingissä 3,2%

14.04.2019 järjestetään taas eduskuntavaalit. Uuspuolueiden näkökulmasta tilanne Helsingin vaalipiirissä on mielenkiintoinen – 2017 kuntavaalien kannatusprosentit olivat seuraavat:

Feministinen puolue 1,5%
Piraattipuolue 0,9%
Liberaalipuolue 0,5%
Eläinoikeuspuolue 0,3%

Yhteensä 3,2%

Helsingin vaalipiirissä ns. piilevä äänikynnys on noin 3,7 %. Tämä tarkoittaa sitä, puolueen tai vaaliliiton on saatava vähintään tuon verran ääniä Helsingissä saadakseen yhden ehdokkaan läpi eduskuntaan.

Jos uuspuolueet kykenevät muodostamaan teknisen vaaliliiton keskenään, niin yhteisen kannatuksen pitäisi nousta 0,5% yksi ehdokas pääsisi läpi. Tämä on täysin realistista, sillä Helsingin valtuustossa tehty työ sekä varsinaisten valtuutettujen (Aro, Pennanen) että allekirjoittaneen varavaltuutetun, että varavaltuutettu Leo Bergmanin toimesta voi olettaa antavan tarvittavan määrän nostetta kannatukseen. 

Edellisen kuntavaalitulosten pohjalta tämän teknisen vaaliliiton kärkiehdokkaat olisivat seuraavat:

Katju Aro 1557
Petrus Pennanen 1378
Amos Ahola 560

Vaikka tähän kisaan lähtisin itse takamatkalta, niin ainakin minulle se sopisi mainiosti – vaalimatematiikka toimii niin, että riittävän vahvalla listalla syy läpipääsyyn tai rannalle jäämiseen löytyy vain ja ainoastaan peilistä. Ja vaikka jäisin rannalle, niin paljon mieluummin näen eduskunnassa Aron tai Pennasen kuin jonkun nykyisten eduskuntapuoluiden broilerikasvattamojen tuotteista. Ja toisaalta, onpa pari Liberaalipuolueen ehdokastakin luvannut ehdokasasetteluhaastattelussa ohittaa minut äänimäärässä.

Luonnollisesti en kuitenkaan ajatellut jäädä rannalle, mennään näistä vaaleista yli että heilahtaa!

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä mammutin kaatamiseen tarvitaan kaikki kynnelle kykenevät.

PS. Liike Nyt ei voi olla nykyisen vaalilain puitteissa vaaliliitossa puolueiden kanssa, siksi jätin sen pois kirjoituksesta. Samoin myös edellisten kuntavaalien jälkeen perustetut puolueet, sillä niiden kannatus on täysi arvoitus.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu