Suomen poliisi tarvitsee Martti Lutherinsa

Los Angelesin poliisilaitoksen motto on "To protect and to serve", mutta Suomen poliisi tuntuu keskittyvän ensisijaisesti autoilijoiden kiusaamiseen – näin voi ainakin tulkita ylikomisario Pastersteinin pyhästä sodasta (Yle 27.11.2018). 

Tämän lisäksi pelkästään itseään myrkyttävien pössyttelijöiden jahtaamiseen käytetään suhteettoman paljon paukkuja: Poliisi paljasti parikymmentä huumerikosta Suomussalmella kahdessa päivässä (Yle 27.2.2014)

Samaan aikaan varsinaisia rikoksia jätetään tietoisesti tutkimatta: HS sai haltuunsa poliisin sisäisen ohjeen: Valtaosa rikos­ilmoituksista jätettävä tutkimatta – Johto selittää, mitä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen linjaus merkitsee (HS 29.12.2018) 

On selvää, että poliisin prioriteetit eivät ole siellä missä niiden pitäisi olla.

Toki mielelläni edesautan ensi kevään vaalien jälkeen eduskunnassa näiden prioriteettien muuttamista kansalaisten kiusaamisesta heidän auttamiseensa (mm. näin), mutta tämän lisäksi peräänkuulutan virassa olevilta poliiseilta siviilirohkeutta. Hesarin jutun syväkurkku toimi nimettömänä, mutta oletan että valtaosa teistä jakaa hänen mielipiteensä.

Kannustan siis laittamaan listan kiertämään kahvihuoneissa. Kun nimiä reformin puolesta on sen verran kasassa että rangaistuksen pelkoa ei ole, niin naulatkaa lista Pasilan poliisitalon oveen. Maailma ei muutu jos sitä ei muuta.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä poliisin ei pidä olla verottajan jatke.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu