Vallan vahtikoira haukkaa uuspuolueita nilkkaan

Jos Pirkanmaalla äänestää feminististä puoluetta, voi käydä niin, että Arkadianmäelle lähtee parkkiintunut rasvanahkakommunisti (HS 6.1.2019) on mielenkiintoinen murahdus vallan vahtikoiralta. Vaikka äänestäjien kuluttajansuojasta muistuttaminen voi olla sinänsä perusteltua, niin yhtä hyvin jutun olisi voinut otsikoida "Muista äänestää Keskustaa!"

Toimittaja Niemisen olisi hyvä tiedostaa, että ilman vaaliliittoja uusien puolueiden on lähes mahdotonta saada ehdokkaita läpi suomalaisessa vaalipiirijärjestelmässä, jossa piilevä äänikynnys (vaalit.fi, 2.3.2018) nousee pahimmillaan yli kymmenen prosentin. Siispä vallan vahtikoiran voisi toivoa suhtautuvan vaaliliittoihin vähintäänkin neutraalisti. 

 

Vähintään olisi kohteliasta haastatella vaaliliittoon osallistuvilta ja kysyä että miksi päädyitte tähän ratkaisuun, ja antaa heille tilaisuus perustella kantansa. Näin ei tehty, vaan toimittaja päätti lainata Leniniä sen sijaan. Helsingin Sanomien politiikan toimituksen linja uuspuolueita kohtaan on ollut aina penseä (Kts: Marko Junkkari ehdottaa: Näin viskipuolueesta tehdään koko kansan yleispuolue, HS 20.3.2016) – olisiko Hesarissa pikkuhiljaa linjakeskustelun paikka?

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on parhaillaan mukana vaaliliittoneuvotteluissa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu