Vanhustenhoitoa ei pidä järjestää pienimpien paikkakuntien ehdoilla

Edellisessä kirjoituksessani esitin miten toteuttaisin vanhustenhoitopalveluiden valinnanvapauden. Eräs argumentti joka jäi kumoamatta on "Pienimmillä paikkakunnilla vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole."

Mielestäni on olennaisen tärkeää puhaltaa nyt pilliin ja todeta, että Suomen vanhustenhoitoa ei pidä järjestää kaikkein pienimpien paikkakuntien ehdoilla. Tämä on se syy, miksi maakuntia ollaan ylipäätänsä perustamassa. On tosin kyseenalaista onko pienimmillä 18 ehdotetusta maakunnasta edes rahkeita huolehtia siitä, että tarjontaa on sen verran että valinnanvapaus oikeasti toteutuu.

Jos ei, niin maakuntauudistus kannattaa suosiolla toteuttaa yliopistosairaaloiden ympärille rakennettujen viiden yhteistyöalueen päälle, kuten alkuperäinen ehdotuskin oli.

Koska Keskusta ei todennäköisesti ole seuraavassa hallituksessa, voidaan rajat piirtää miten parhaaksi nähdään.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu