Viranomaispostissa voisi säästää satoja miljoonia vuodessa

Verohallinto jakoi torstaina mainion tiedonjyvän twitterissä (kuvaliite 1) – käännettynä tämä tarkoittaa sitä, että 97% Suomen viranomaisten viesteistä kansalaisille liikkuu edelleen fyysisinä kirjeinä. Etelänaapurissamme luku on 8%.

Suomen postin liikevaihto on 1,3 miljardia vuodessa (kuvaliite 2), ja vaikka tarkkaa lukua siitä kuinka suuri osa Postin liikevaihdosta tulee viranomaiskirjeistä ei ole, uskallan väittää luvun olevan useampi sata miljoonaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos kykenisimme ottamaan Viron kiinni, niin valtion budjetista löytyisi useampi sata miljoonaa, jotka voisimme laittaa vuosittain esim. vanhuspalveluihin tai vaihtoehtoisesti alentaa veroja samalla summalla.

Olisiko paikallaan lähettää delegaatio Tallinnaan oppimatkalle? Samalla matkalla voisivat tuoda takaisin myös oppia muidenkin valtakunnallisten IT järjestelmien toteutuksesta:

Viron terveydenhuollon it-projekti maksoi 11 miljoonaa, Suomessa jopa puoli miljardia (Tivi 14.8.2012(!))

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa. Jos minut valitaan, lupaan tehdä kaikkeni sen eteen, että julkinen sektori käyttää rahaa nykyistä viisaammin.

https://amosahola.liberaalipuolue.fi/

PS. Verokarhu on käsittääkseni ainoa kotimainen viranomainen joka on kyennyt merkittävästi tehostamaan toimintaansa digitalisaatiolla – tämä näkyy myös nuppiluvussa (kuvaliite 3).

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu