Bernexit – minkä arvosanan antaisit lopettavalle ministerille?

Politiikkaa seuranneille oli selvää, että politiikasta ei tule Anne Bernerille uraa. Epäselvää oli vain se, että miten ja milloin Bernexit tapahtuu. Keskustapuolue olisi toki halunnut Bernerit keräävän äänet kasaan seuraavissa vaaleissa ennen lähtöään, mutta äänestäjien kannalta reilumpaa on toki todeta hyvissä ajoin että tämä oli tässä & kiitos kaloista.

Mitä Bernerin ministerinkauteen tulee, niin hän oli mielestäni tämän hallituksen parhaimmistoa, sillä hän ajoi määrätietoisesti asioitaan eteenpäin ja sai jopa tuloksia aikaan. Pienet miinukset tulevat toki autokaupan tilapäisestä jäädyttämisestä varomattomilla puheilla, mutta tekevälle sattuu. Antaisin kouluarvosanaksi 8,5. 

Tämä on toki vain oma subjektiivinen mielipiteeni. Yleensähän poliitikkojen menestystä mitataan vaalituloksilla, mutta tämä nimenomainen tilanne on mielenkiintoinen – mitään objektiivista mittaria siitä oliko Berner hyvä ministeri vai ei, ei ole olemassa.

Toisaalta, tässä maassa on tavattu pitää hyvänä poliitikkona sellaista, joka on keikkunut mukana vuosikymmeniä, vaikka yhtäkään asiaa jonka kyseinen henkilö olisi saanut aikaan ei tule mieleen. Siksi kyseenalaistan myös vaalimenestykseen perustuvan mittarin hyvyyden.

HS:n politiikan toimittaja Marko Junkkari puolusti hiljan urapoliitikkoja Twitterissä, mutta kun kysyin häneltä kumpi on hänen mielestään parempi poliitikko, Jyrki Katainen vai Anne Berner, niin hän jätti vastaamatta. Kysymys ei siis ole lainkaan triviaali.

Pitäisikö meidän kehittää järjestelmä, jossa voisimme antaa pisteitä entisille ministereille, vaikka samalla kun äänestämme seuraavasta eduskunnasta?

Tämä ns. leaderboard synnyttäisi tervettä kilpailua ministerien kesken, sillä eihän kukaan halua jäädä historiankirjoihin tunarina.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa.

PS. Uskon että demokratia toimisi paremmin jos politiikka ei olisi uravalinta. Urapoliitikoilla on kaikissa muutoksissa liikaa hävittävää.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu