Vihreä vallankumous tappaa lopulta sinutkin

Mao Zedong toteutti 1966-1969 Kiinassa Kulttuurivallankumouksen, jonka osana koulutettu nuoriso lähetettiin maaseudulle opettelemaan elämän perusasioita. Vihreillä on käynnissä oma vallankumouksensa (kuvaliite), joka valitettavasti perustuu väärinymmärrykselle siitä mitä talouskasvu oikeastaan on.

Merkittävä osa päivänpolitiikasta pyörii määrittelemättömien käsitteiden ympärillä (esim. eriarvoistuminen, AA 26.11.2016) – tämä on poliitikoille kätevää, sillä jos et määrittele talouskasvua, voit sanoa että sitä ei länsimaissa enää tarvita, ja näin saat raikuvat spontaanit aplodit.

Kiinan Kulttuurivallankumous tappoi noin miljoona ihmistä, mutta vihreä vallankumous saattaa hyvin tappaa loput. Sairauksiin, jotka olisi voitu parantaa. Nälkään, kun ruoka loppui kesken. Autokolareihin, jotka olisi voitu estää. Lista on todellisuudessa loputon.

Vain ja ainoastaan talouskasvu on kasvattanut ihmiskunnan elinaikaodotetta nykyiselle tasolleen – jos aihe kiinnostaa, kannustan lukemaan mainion Max Roserin koosteen aiheesta, mutta esitän executive summaryna vain kuvaliitteen 2.

Vaikka jättäisimme elinaikaodotteen tarkastelun ulkopuolelle, on tärkeää ymmärtää, että talouskasvu ei myöskään ole synonyymi kulutuksen määrän kasvamiselle, vaan vaihtoehtojen määrän kasvamiselle.

Elintaso taas määritellään vaihtoehtojen määrän kautta – mitä enemmän vaihtoehtoja josta valita, sen korkeampi elintaso.

Siispä kannustan miettimään kannattaako äänestää puoluetta, joka haluaa rajoittaa vapauttasi valita, ja huolehtii siitä että päädyt hautaan ennenaikaisesti. 

Jos taas haluat äänestää puoluetta, joka pyrkii säästämään sekä ihmiset että luonnon, niin kannustan perehtymään:

Pienpuolueilla ristiriitoja ilmasto-ohjelmissaan – Professori arvioi Liberaalipuolueen ehdotukset parhaiksi (https://tutka.pro 14.2.2019)

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu