Veikkauksen edunsaajat puolustavat rahoittajaansa

Rahapelimonopoli on puolustamisen arvoinen (HS 6.3.2019):

"Kukaan ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostunut ei halua markkinaliberaalin rahapelijärjestelmän tuloksia."

Terveisin:

Kimmo Levä

Veikkauksen edunvälittäjät -verkosto

Vaikka kyseinen yhdistys on melko tehokkaasti siivonnut Internettiä vanhan nimensä osalta, niin kaikkea eivät ole vielä saaneet lakaistua maton alle. Kyseisen yhdistyksen alkuperäinen nimi oli todellakin Veikkauksen edunsaajat (kuvaliite, lähde – Finland Festivals).

Kyseisiin edunsaajiin kuuluvat seuraavat organisaatiot (lähde – EU lobbarirekisteri):

Suomen elokuvasäätiö rs.(0),
Suomen Olympiakomitea(0),
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry(0),
Suomen Teatterit ry(0),
Finland Festivals ry(0),
Suomen Museoliitto ry(0),
Suomen Sinfoniaorkesterit ry(0),
Suomen Akatemia(0),
Suomen Kansallisooppera(0)
SOSTE ry
Taiteen edistämiskeskus
Tieteellisten Seurain Valtuuskunta
Suomen Hippos ry
Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry

SOSTE ry on näistä ainoa, jonka säännöissä lukee, että yhdistys toimii terveyden ja hyvinvoinnin hyväksi. Allianssi mainitsee nuorten hyvinvoinnin. Loppujen säännöissä lukee, että kaikki menee mikä tulee – eikä niitä kiinnosta terveys ja hyvinvointi pätkän vertaa.

Hesarin mielipidekirjoitus sisältää myös räikeitä valheita:

"Monopolin purkautuminen avaisi Veikkaukselle mahdollisuudet kansainväliseen kasvuun, ja kansainvälisille peliyhtiöille avautuisivat markettien aulat ja kassat."

Missään maailman maassa kuin Suomessa eivät automaatit ole markettien auloissa juuri siitä syystä, että muissa maissa sama taho ei sekä aiheuta pelihaittoja, hyödy niistä, ja väitä valvovansa & minimoivansa niitä:

"Veikkaus haluaa kasvattaa rahapelaajien vuotuisia tappioita sadoilla miljoonilla – Suomalaiset on jaettu kolmeen ryhmään, joista ”parhaat asiakkaat” häviävät keskimäärin 700 e/kk" (KL 9.2.2019)

Jos Veikkauksen monopoli purettaisiin, lainsäätäjät toteaisivat silmänräpäyksessä, että nyt lähtevät peliautomaatit marketeista ja hyvä niin. Terveiseni Veikkauksen edunsaajille, ja erityisesti Kimmo Levälle on seuraava:

Jos minut valitaan seuraavissa eduskuntavaaleissa, lupaan tehdä kaikkeni minimoidakseni peliongelmat Suomessa, ja tämä pitää sisällään Veikkauksen monopolin lopettamisen.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu