Tunnelihanke – mikä Suomen virkamiehissä on vialla?

Peter Vesterbacka haki lakki kourassa Kiinasta 15 miljardia (Yle 8.3.2019). Tämän hän teki siitä huolimatta, että tunnelihanke on kohdannut Suomessa lähinnä vastarintaa, esimerkiksi:

Maakuntajohtaja: "Käsittämättömiä" Tallinna-tunnelin varauksia ei voida pitää vuosikausia – "Pitäisi täyttyä kolme kriteeriä" (HU 2.3.2019)

 

Uskon että vastarinta johtuu siitä, että Suomen paikallisviskaalit ovat tottuneet olemaan ruokaketjun huipulla – jos jotain tehdään, se tehdään heidän päätöksellään. Vaikka suomalaisilla eläkerahastoilla on pätäkkää, ne ovat kansainvälisellä tasolla mikkihiirirahastoja. Kaupunkien pienuudesta johtuen eivät kotimaiset maakuntajohtajamme ole myöskään kiinalaisia kyläpäälliköitä kummempia.

Kannustan virkahenkilöitämme kuuntelemaan Bob Dylanin klassikon The Times They Are A-Changin', ja erityisesti kohdan:

"Come gather 'round people
Wherever you roam
And admit that the waters
Around you have grown"

Virkahenkilöt ovat olemassa edistääkseen kansankunnan etua, ja nyt on erityisen tärkeää, että Helsinki ja Espoo lopettavan keskinäisen nokittelun siitä, kumman maille tunneli tulee. Hanke on Suomen kannalta tärkeä, ja tunneli pitää suunnittella kokonaisuuden kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Samalla ehdotan Peterille patsasta jonnekin hyvälle paikalle, huppari päällä ja pikkulintu kämmenellä. Tuota patsasta voivat sitten koululaisryhmät seuraavat sata vuotta käydä ihmettelemässä ja oppimassa, että ei pidä luovuttaa.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu