HUSin toimitusjohtaja myönsi politikoineensa työajalla

Vasemmiston ja oikeiston välisistä debateista eräs klassikko on kumpi on tehokkaampi – julkinen vai yksityinen sektori? Eräs oikeiston vahvimmista perusteluista on, että osakkeenomistajat pitävät huolen siitä, että tehokkuus kasvaa, kun taas julkisella puolella vastaava mekanismi puuttuu.

Jos Aki Lindenin twiitit ovat paikkaansapitäviä, niin mekanismi ei pelkästään puutu, vaan se on jopa päinvastainen: HUS:n hallitus on ilmeisesti käskenyt Lindeniä harrastamaan politiikkaa työajalla, sen sijaan että keskittyisi töihinsä.

Perinteisesti politikointia työajalla on saanut harrastaa vain ollessaan työmarkkinajärjestöjen palkkalistoilla:

Jättijärjestöhanke kaatumassa – Ay-pomo vihjaa syyksi politikointia työajalla (Yle 16.3.2019)

Komento kaataa sote on teoriassa ollut mahdollinen HUSin hallituksen ollessa oppositiovoittoinen:

Ulla-Marja Urho, pj. (kok)

Katrina Harjuhahto-Madetoja (kok)

Marika Niemi (kok)

Mikko Piirtola (kok)

Sirpa Peura (kok)

Jari Oksanen, vpj. (vihr)

Reetta Vanhanen (vihr)

Helka Hosia (vihr)

Ilkka Taipale (sdp)

Pirkko Letto (sdp)

Petri Kajander (sdp)

Björn Månsson (rkp)

Harri Lehtimäki (ps)

Anna Vuorjoki (vas)

Kirsti Handolin (kesk)

Kari Reijula (HY)

Tom Böhling (HY)

Mutta toki olisi mielenkiintoista lukea ne kokousmuistiinpanot jossa tästä on päätetty, sillä HUSin sivujen mukaan "Hallitus keskittyy erityisesti sairaanhoitopiirin strategisten tavoitteiden toteuttamiseen ja talouden tasapainon ylläpitämiseen." – toki soten kaataminen voi olla sairaanhoitopiirin strateginen tavoite.

Ainakaan kokousmuistiinpanot vuodesta 2017 eteenpäin eivät tuottaneet hedelmää tämän päätöksen etsimisessä, vaikka muistiinpanoissa sote- ja maakuntauudistukseen asianmukaisesti valmistauduttiinkin.

Mielestäni on paikallaan selvittää että tapahtuuko politikointia työajalla muissa Helsingin kaupungin organisaatioissa, ja jos, niin tehdä siitä loppu.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa.

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu