Keijo Kaarisade osaa mielipidekirjoittamisen jalon taidon

Kansankunnan taitavimman keppostelijan tittelin ansaitsee nimimerkki Keijo Kaarisade. Hän on onnistunut saamaan sisään tekaistun mielipidekirjoituksen läpi erääseen valtakunnan merkittävimmistä aviiseista. Liitteenä oleva kuva on melko pientä pränttiä, mutta löytyy tarvittaessa isompana Keijon twittersivun (linkki yllä) kautta.

Lukiessa tätä mielipidekirjoitusta palaa mieleen ylioppilaskirjoitukseni, joista selvisin vastoin opettajieni odotuksia peräti Eximian keskiarvolla. Äidinkieli oli kuitenkin heikkouteni, josta sain vain C:n. En silloin käsittänyt mistä koko hommassa oli kyse (joidenkin mielestä en vieläkään), ja vasta myöhemmin opin eräältä erittäin lahjakkaalta opiskelutoveriltani, että niksi on täysin kaavamaisen kuva-analyysin kirjoittamisessa, sillä tipahtaa vähintää Eximia, hänen tapauksessaan muistaakseni Laudatur.

Olisi ilmeisesti pitänyt laittaa tuo korvan taakse, siitä olisi voinut olla hyötyä, sillä olen olen vuosien mittaan yrittänyt lähettää Helsingin Sanomiin yli kymmenen mielipidekirjoitusta. Mm:

Setelirahoitus halvaannutti demokraattisen valtion (AA 22.11.2017)

Korkeaa perustuloa ei ehdota kukaan (AA 2.8.2017)

Toistaiseksi läpi on mennyt vain yksi:

Tehdään oikeudenmukainen eläkeratkaisu (AA, HS 6.12.2016)

"Virheeni" on ollut siinä, että olen yrittänyt kirjoittaa vaikeista aiheista, kun läpi pääsee kirjoittamalla joko mitättömistä asioista tai puutaheinää. PR alalla toimiva tuttuni vahvisti tämän – jos kirjoitat faktoista tai vaikeammista asioista, niin lähtökohtaisesti läpi pääsee vain jos olet alan auktoriteetti, tai vaihtoehtoisesti lobbari: Rahapelimonopoli on puolustamisen arvoinen (HS 6.3.2018)

Tässä suhteessa Uusi Suomi on ollut erittäin tervetullut alusta, sillä täällä ennakkosensuuria ei harjoiteta. Toivottavasti Keijo Kaarisateen tempaus kuitenkin synnyttää linjakeskustelua myös valtakunnan pääaviiseissa siitä, mikä on mielipidekirjoitusosion olemassaolon perimmäinen tarkoitus.

Medialla on aina ollut valta siitä sen suhteen mistä kirjoitetaan, mutta erityisesti sen suhteen mistä ei kirjoiteta. Valitettavasti.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu