Valtaosa suomalaisista ei ymmärrä miten eläkejärjestelmämme toimii

Päättäjät väistelevät karua totuutta: Suomen eläke­järjestelmä on kriisissä (HS 19.3.2019)

Yksi luku näyttää, miksi eläkkeiden turvaaminen vaatii jättimäistä uudistusta – näin rajusti palkansaaja voi joutua maksamaan (TS 19.3.2019)

Väitän, että olemme kansakuntana tässä tilanteessa siitä syystä, että valtaosa suomalaisista ei ymmärrä miten eläkejärjestelmämme toimii. Tästä olen kirjoittanut aikaisemmin otsikolla: Eläkevakuutusmaksu on harhaanjohtava termi (AA 5.9.2017) – jos eläkemaksun sijaan olisi käytetty osuvampaa termiä eläkevero, niin merkittävästi nykyistä suurempi osa kansalaisista ymmärtäisi, että eläkkeet ovat lapsenlapsilta pois.

Pääsyy kansan ymmärtämättömyyteen ovat työeläkeyhtiöt, jota vasten Siimeksen ehdotus on täysin moraaliton:

Telan Siimes: Työeläkemaksuja voisi korottaa jo nyt (TS 19.3.2019)

Seuraavan hallituskauden tehtävä on saada kansa ymmärtämään miten eläkejärjestelmämme toimii, vasta sitten on poliittisesti mahdollista saada läpi mitään korjaavia toimenpiteitä.

Paras korjaava ratkaisu on toki luopua koko eläkejärjestelmästä (AA 21.3.2016), ja samalla eläkeiän käsitteestä.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu