Verotili olisi tulorekisteriä parempi tapa hoitaa palkanmaksun velvoitteet

Pienet yritykset ovat pinteessä tulorekisterin kanssa – ennen tiedon tuotti valtio, nyt työ teetetään ilmaiseksi mikroyrittäjillä (Yle 23.3.2019):

"Tietoja tarvitsevat esimerkiksi verohallinto, Kela ja vakuutusyhtiöt, joiden toimintaa uusi järjestelmä on helpottanut, koska aikaisemmin niille kuulunut työ on siirretty mikroyrittäjien tekemäksi ilmaistyöksi."

Työllistäjää ei tässä maassa käy kateeksi – ensin maksat sivukuluissa itsesi kipeäksi, ja sen jälkeen pääset täyttämään raporttia keskushallinnon iloksi.

Työllistäminen kannattaisi tehdä tässä maassa mahdollisimman helpoksi, ja parhaiten se onnistuisi toteuttamalla verotili. Käytännössä jokaiselle ihmiselle avattaisiin tili pankkiin palkanmaksua varten. Kun tilille talletetaan rahaa, siitä vedetään välistä automaagisesti verot, eläkemaksut ja muut sivukulut, ja loput siirretään välittömästi palkansaajan omalle tilille – tämä tili hoitaisi kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet vähentäen turhaa työtä kaikilta osapuolilta.

Näistä tileistä sitten koostetaan vastaavat raportit kuin tulorekisteristä, joita keskushallinto voi sitten ihmetellä kokouksissaan kampaviinerien kera.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on ehdolla 2019 eduskuntavaaleissa numerolla 71.

PS. tulorekisteri ilmeisesti vaati järjestelmään kirjautumisen yrityksen toimitusjohtajan tai hallituksen puheenjohtajan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla ennen kuin tulorekisterin täytön voi delegoida. Tämä on melko huvittavaa pörssiyhtiön näkökulmasta.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu