Seitseminen, Riuttaskorpi ja Helvetinjärvi yhteen?

Hesari on kiitettävästi käsitellyt eduskunnan ulkopuolisia puolueita tänään:

Rajat kiinni ja radikaaleja toimia ilmaston­muutoksen pysäyttämiseksi: Katso, millaisia vaihtoehtoja löytyy politiikan laitamilta & Kahdeksan erilaista maailman­kuvaa: eduskuntaan pyrkivät pien­puolueet esittelivät linjauksiaan HS:n tentissä (HS 4.4.2019)

Erityisesti jälkimmäisestä kiitokset, sillä Hesari ei aikaisemmin ole pienpuoluetenttejä järjestänyt. Eräs mainitsemisen arvoinen meitä käsittelevä kohta on:

"Suojelualueiden määrää etenkin Etelä-Suomessa pitää Liberaalipuolueen mukaan lisätä."

Myönnän etten ole kummoinen erämies (vaikka puolikas Karhunkierros onkin plakkarissa), mutta tässä asiassa itseäni viisaammat puolueen jäsenet ovat minua valistaneet: ongelma on siinä, että luonnonsuojelualueet Suomessa ovat kovin pirstaleisia, ja siksi kasviston ja eläimistön näkökulmasta kovin pieniä:

"Ilmastonmuutos pakottaa lajit joko sopeutumaan muuttuvaan ympäristöön tai siirtymään uusille alueille. Suojelualueiden tulee olla entistä laajempia ja kytkeytyä paremmin toisiinsa, jotta lajit pääsevät levittäytymään uusille alueille. Suuremmat populaatiokoot ylläpitävät lajien geneettistä monimuotoisuutta, mikä luo paremmat edellytykset sopeutua ympäristömuutoksiin" (Ympäristötiedon foorumi, 20.9.2018)

Paras tapa aloittaa tämä ongelman ratkominen on yhdistämällä Seitsemisen, Riuttaskorven virkistysmetsän ja Helvetinjärven kansallispuiston yhdeksi suureksi kansallispuistoksi (Anne Niittylahti, 2013). Niiden välissä on pääosin valtion maata, ja lopputulos olisi yli 10 000 hehtaarin (100 km^2) kokoinen luonnonsuojelualue.

Tästä on sitten hyvä edetä yhdistäen pienempiä luonnonpuistoja suuremmiksi. Sitä mukaa kun vähennämme alueellisia tulonsiirtoja, sitä enemmän soveliasta maata tähän tarkoitukseen irtoaa.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu,  jota voi äänestää Helsingissä numerolla 71.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu