75% työllisyysastetavoite on yleislakon takana

Työllisyyden nousun tulokset kyllä maistuisivat, mutta keinot puuttuvat yhä (HS 5.4.2019) on tärkeä pääkirjoitus:

"Työllisyyden parantaminen on seuraavan hallituksen talousohjelman ytimessä. Puolueet ovat hyvin yksimielisiä myös siitä, että työllisyysaste pitäisi ensi hallituskaudella nostaa 75 prosenttiin, kun tämän kauden tavoite 72 prosentista ei osoittautunutkaan epärealistiseksi.

Nousua pitäisi vahvistaa kotimaisilla keinoilla, mutta ne eivät ole helppoja. Yksittäiset muutokset voivat lisätä työllisten määrää tuhansilla, kun tavoite saavutettaisiin vasta kymmenillätuhansilla."

Koska jokainen työmarkkinoita käsittelevä muutos on tässä maassa alisteinen työmarkkinajärjestöjen hyväksynnälle, jokaisesta pienestäkin muutoksesta pitää ensin neuvotella vuosia ja antaa tavalla tai toisella siimaa. Tämän takia on selvää että 75% tavoite on lähes mahdoton saavuttaa seuraavan hallituskauden aikana.

Siispä ehdotan, että seuraavaan hallitusohjelmaan kirjataan 75% työllisyystavoitteen lisäksi: "Työmarkkinoita koskeva päätösvalta palautettava työmarkkinajärjestöiltä eduskunnalle."

Asiaa kysyttiin myös Helsingin Sanomien vaalikoneessa (kuvaliite), ja Liberaalipuolueen kanta asiaan on selvä.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jota voi äänestää Helsingissä numerolla 71.

PS. työttömien kiusaaminen on ainoa uudistus jonka työmarkkinajärjestöt sallivat, tästä syystä aktiivimallikin toteutettiin.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu