Kuopion torilla lienee Suomen vähiten kilpailtu tötteröbisnes

Lukiolainen halusi myydä jäätelöä Kuopion torilla, mutta törmäsi Suomen ehkä kovimmin kilpailtuun tötteröbisnekseen – "Vastaus oli, että näin on vain toimittu" (Yle 16.5.2019) on täysin väärin otsikoitu, sillä todellisuudessa lukiolainen törmäsi ehkä Suomen vähiten kilpailtuun tötteröbisnekseen.

Koviten kilpailtu tarkoittaisi sitä, että torilla olisi juuri sen verran jäätelönmyyjiä, että he juuri ja juuri tulisivat toimeen – tällöin asiakkaat voisivat valita mahdollisimman monesta eri tarjoajasta esim. hinnan, annoksien koon, annoksien tyylin tai vaikka palveluasenteen mukaan.

Nyt Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys pitää kilpailun poissa torilta, jotta se pääsee rahastamaan luvilla asiakkaiden tappioksi.

Jos jäätelöylivoitot edes menisivät Kuopion kaupungin kassaan ja alentaisivat sitä kautta Kuopiolaisten veroastetta (kuten Oulussa tehdään), niin tätä voisi edes jossain määrin pitää hyväksyttävä toimintana, mutta ei. Voitot menevät yhdistykselle, jonka käsitys yleishyödyllisyydestä on maksaa palkkaa neljälle työntekijälle: http://www.kuopiontori.fi/liike/kuopion-kaupunkikeskustan-kehittamisyhdistys-ry.

Kukin voi sivuilta itse arvioida sivulta kuinka paljon töitä tori teettää, ilmeisesti ihan riittävästi, sillä aikaa vastata puhelimeen ei löytynyt:

"Yle ei tavoittanut Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtajaa kommentoimaan aihetta useista puheluista ja sähköpostista huolimatta."

Tässä maassa on paljon kansalaisten selkänahasta rahoitettuja yhdistyksiä – jos aihe kiinnostaa, kannustan lukemaan Matti Virenin blogauksen Kerjäämisen ammattilaiset.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jota voi äänestää eurovaaleissa numerolla 103.

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu