Maan tapa loppuu viime kädessä giljotiiniin

Rikosoikeuden professori HS:lle: Antti Kaikkonen ei ole sovelias valtio­­varainministeriksi vanhan tuomionsa takia, sopivuutta muihinkin ministeri­tehtäviin harkittava (HS 5.6.2019) – Osmo Soininvaara on eri mieltä (kuvaliite):

"Minusta tuo kanta on aivan kohtuuton. Paheksun sitä, mitä Kaikkonen teki, mutta hän noudatti vain vakiintunutta maan tapaa (kesk). Koko säätiö oli perustettu rahoittamaan puoluetta. Tuomioistuimilla pitäisi olla keino lopettaa maan tapa rankaisematta vahtivuorossa viimeistä."

Olen maan tavasta kirjoittanut kohtuullisen paljon, viimeksi:

Hesarin toimittaja ei ymmärrä puolueiden varallisuuden päälle (20.5.2019), ja pari vuotta sitten koosteena:

Puolueet hyväksikäyttävät säätiölakia (21.6.2017)

Soininvaara on väärässä – maan tapa saadaan loppumaan vain laittamalla rikolliset linnaan varoituksena muille, tai ainakin pitämällä huoli siitä että heistä ei tule ministereitä. Tämä saattaa toki hirvittää vallassaolevia, mutta maailmanhistoriassa on nähty toki paljon dramaattisempiakin toimia kyseisen ilmiön kitkemiseksi.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu