Kuinka parhaiten varmistaa opiskelupaikka parhaille?

Todistusvalinta aiheutti reputtamisaallon Vaasan kauppakorkea­koulussa, nyt Helsingin yliopisto varautuu samaan (Hs 15.6) osoittaa, kuinka tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla. Koska pääsykokeisiin on monelta opiskelijalta tuhrautunut vuosia, päätettiin opiskelijat päästää sisään ilman tarvittavia perustaitoja, mikä tulee näkymään opiskelijoiden osaamisen putoamisena ja viivästyneinä opintoina.

Ehdotan, että todistusvalintojen ja pääsykokeiden sijaan opiskelupaikat myönnetään ensimmäisenä vuonna järjestettyjen ns. massakurssien parhaiten menestyneille opiskelijoille. Kuka tahansa voisi osallistua kursseille verkossa ja eniten pisteitä saaneet pääsevät sisään. Kurssit voisi halutessaan uusia niin monta kertaa kuin haluaa.

Näin jokaisella opiskelupaikan saaneella on varmasti perustaidot kunnossa, ja opiskelupaikat menevät motivoituneimmille ja osaavimmille.  Tämän lisäksi koulut ovat pakotettuja ottamaan askeleita eteenpäin ns. MOOC kurssien osalta, joka myös hyvä asia.

Kirjoittaja on Liberaalipulueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu