Maahanmuuttajien integroituminen tarvitsee työmarkkinoiden vapauttamisen

Perustulon idea pähkinänkuoressa.

Amerikan MogadishuSuomi ja Minnesota ovat samankokoisia paikkoja, joihin alkoi 1990-luvun alussa muuttaa somalipakolaisia. Minnesotassa he ovat päässeet nopeammin elämässä eteenpäin. (HS 24.7.2019) on jotakin, jonka soisin jokaisen suomalaisen poliitikon lukevan ja ymmärtävän.

Nationalistien soisin jutusta ymmärtävän sen, että maahanmuuttajien kulttuuri tai biologiset erot eivät estä integroitumista tai työllistymistä.

Vasemmistolaisten soisin jutusta ymmärtävän sen, että työmarkkinamme ja miten kohtelemme yrittäjyyttä estävät integroitumasta ja työllistymästä.

Näistä seuraa molemmille tahoille vaikea kysymys – jos olemme yhtä mieltä siitä, että ainoa tapa saada maahanmuuttajat integroitua yhteiskuntaamme on vapauttaa työmarkkinat ja purkaa yleissitovat työsopimukset, olemmeko valmiit siihen vai ei?

Vastauksesta huolimatta, yrittäjyyteen kannustamisen pitäisi joka tapauksessa olla jokaisen puolueen tavoitteissa. Paras ensiaskel tähän suuntaan on ylettää yleinen sosiaaliturva yrittäjiin perustulon muodossa:

Perustulo tekee työnteosta ja yrittämisestä riskittömämpää (AA 13.1.2018) – kts. kuvaliite.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu