Allianssi & Veikkaus – edunvalvontaa vauvasta vaariin

Huomatkaa kokouksen pitopaikka.

Itsekin olen joskus pohtinut, että voiko ihminen syntyä edunvalvojaksi, vai kasvetaanko sellaiseksi?

Kauppalehden Piilaakson kirjeenvaihtaja Senja Larsen on tehnyt kiitettävää journalismia kaivaessaan esiin nuorisojärjestö Allianssi ry:n hallituksen kokouksen pöytäkirjan, ja muuta asiaan liittyvää materiaalia (osa kuvaliitteistä). Niiden pohjalta edunvalvojiksi ei pelkästään kasveta, vaan sellaiseksi jopa kasvatetaan.

Kun edunvalvojataimelle syötetään maan tapaa, se alkaa jo pian itämisen jälkeen tuottamaan satoa erilaisten lausuntojen muodossa. Joissakin tapauksissa erityisen hyvin lannoitetut edunvalvontataimet pääsevät vaaleissa läpi, ja heistä syntyy varsinaisi edunvalvojia, jotka kantavat lausuntojen lisäksi erityisen arvokasta satoa, eli päätöksiä.

Mitään uuttahan tässä ei ole, MOT:in Sala-automaattiyhdistys paljasti jo 2011 että edunvalvojia on kasvatettu samalla metodilla jo vuosikymmeniä:

”Juonto: Tänne taksit kuljettavat kutsuttuja Rovaniemen lentokentältä – taloon mahtuu 30 vierasta kerrallaan. Sodankylästä pitopalvelu tuo ja tarjoaa Lapin herkkuja, talo antaa hiihtovälineet ja suksienvoitelijan palvelukset. Jos ollaan seminaarissa, ulkoilun ja saunan lomassa vieraat pitävät lyhyitä esitelmiä omasta työstään – ainakin ohjelman mukaan – sillä kuitataan virallinen puoli.”

Jottei jäisi epäselväksi, ainakin seuraavilla Allianssi ry:n kokouspöytäkirjan henkilöillä on puoluetausta:

Elisa Gebhard – SDP: https://gebhardelisa.fi/
Verna Finström – Vihreät: http://www.espoonvihreat.fi/staff-members/verna-castren/
Riina Kasurinen  Kokoomus: http://www.riinakasurinen.fi/
N
icholas Kujala – RKP: https://su.fi/fi/team/nicholas-kujala/
S
ini-Elina Kärsämä – Keskusta: https://www.kaleva.fi/uutiset/kuntavaalit-2017/keskusta-julkaisi-ensimmaiset-kuntavaaliehdokkaansa-katso-lista/740968/
Santeri Lohi – Kokoomus: https://www.santerilohi.fi/
T
uomas Tikkanen – Kokoomus: https://www.pohjanmaankokoomus.fi/ehdokas/tuomas-tikkanen/
Kimi Uosukainen -SDP: https://kuntalehti.fi/uutiset/nuorisovaltuutetut-uosukainen-ulos-heywood-johtoon/

Aivan kaikilta ei puoluetaustaa löytynyt, ja näyttää siltä että Allianssin johdossa on mukana myös henkilöitä ajamassa nuorten aseman parantamista oman henkilökohtaisen poliittisen uran sijaan. Laskisin kuitenkin tällä otannalla Allianssi ry:n poliittiseksi nuorisojärjestöksi.

Kannustan Allianssin jäsenistöä potkimaan broilerit pois järjestön johdosta. Tämän jälkeen yhdistystä alkaa kiinnostaa nuorten hyvinvointi aivan eri tavalla, esim. peliongelmien suhteen.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

 

PS. epäilen että puoluetoimistot ohjeistavat viimeistään pian nuorisojärjestöjään olemaan jakamatta kuvia korruptiosta Instagramissa.

PPS. En tähän hätään löytänyt paljonko Allianssi saa tukea Veikkaukselta, sillä tämä tieto on nykyään hyvin piilotettu Veikkauksen sivuilla.

edit: Avulias twitteristi auttoi, luku löytyy täältä:

https://minedu.fi/documents/1410845/5062138/Valtakunnallisten+nuorisoala…

-> eli 575 000 euroa vuodessa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu