Miksi poliitikot hääräävät yhdistyksissä?

Vastaus kysymykseen on helppo – yhdistykset ovat oiva keino kanavoida julkista rahaa puolueelle:

Ministeriö vaatimassa avustusrahaa takaisin vasemmistoliittoon kytkeytyvältä yhdistykseltä – ”Lain vastaisesti” toiminut Solaris-lomat kuitannut 9 miljoonan euron Veikkaus-tuet (TE 31.8.2019)

Solaris on täysin vastaava viritys kuin Nuorisosäätiö, ja maa on näitä täynnä. Tukien yhteismäärä on yli miljardi vuodessa, ja ne kannattaisi ehdottomasti perata – väitän että väärin perustein maksettujen tukien yhteismäärä ylittää sata miljoonaa vuosittain.

Jos asia kiinnostaa syvällisesti, kannustan lukemaan Liberan:

Veikkausvoittovaroilla tuetaan puolueiden ja ay-liikkeen lomatoimintaa (21.11.2018) sekä Kultaiset kahleet – raportin. (Huhtikuu 2017). Tämän lisäksi myös Puolueet kunnan kukkarolla: käsikirjoitus (MOT 22.04.2013) kuvaa hyvin puolueiden ansaintalogiikkaa.

Raportissa itsessään on hyvät ehdotuksen tilanteen korjaamiseksi, joten minun ei tässä tarvitse keksiä pyörää uudelleen.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu