Älä veikkaa toimeentulotuella, et voi voittaa

Kela ”ennusti” porilais­miehen voittavan veikkauksessa ja epäsi toimeen­tulotuen (HS 16.11.2022):

”Sain toimeentulotukeen kielteisen päätöksen, sillä Kela oli ennustanut, että voitan seuraavanakin kuukautena samat 550 euroa. Tuki jäi saamatta.”

Kafkalla olisi taas jutun juurta, sillä tässä on päällekkäin kolme ongelmaa – 1) toimeentulotuki on ilmeisesti niin avokätinen, että sitä on varaa hävitä uhkapeleihin, 2) Kelan valvojat tekevät työtä käskettyä ja 3) rankaisevat mahdollisista voitoista (Huomionarvoista on myös, että sama tilanne on ns. maltalaisilla rosvokasinoilla, koska niistäkään ei voi kotiuttaa voittoja käteisenä.)

Täydellisessä maailmassa 1) sosiaaliturva ei ole niin avokätinen, että sitä on varaa hävitä uhkapeleihin 2) Kelan valvojia ei tarvita, eli säästyy nekin liksat ja 3) Jos sattuu kadulta löytämään arvan tai onni muuten potkaisee (esimerkiksi työllistymisen muodossa), siitä ei rankaista mitenkään.

Kirjoittaja on liberaali filosofi.

PS. Toimeentulotuen käsittely vie 1600 henkilötyövuotta Kelan etuuskäsittelijöiltä. Visualisoi mielessäsi 1600 henkeä yhteen huoneeseen kyttäämään pankkitilejä.

AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 41-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 14 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan maailmaa parantamaan.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

amosahola@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu