Aloite Hitas-asuntojen vuokrasäätelystä

Lokakuussa pääsin kaupunginvaltuuston kokouksessa (AA 12.10.2019) väittelemään ja äänestämään Hitas-järjestelmän tulevaisuudesta, huonolla menestyksellä:

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti ettei Hitas-järjestelmää lakkauteta (Kiinteistölehti, 10.10.2019)

Silloin salin vasen laita perusteli äänestyspäätöstään Hitaksen jatkamisesta sillä, että parempaakaan ratkaisua ei ole tiedossa.

Tänään Helsingin Sanomat julkaisi otsikolla:

Toimitusjohtaja hankki Helsingistä kymmenen hitas-asuntoa – Asuntokriisin helpottajaksi luotua järjestelmää käytetään entistä enemmän hyväksi (HS 13.12.2019)

selvityksen, jonka mukaan  700 Hitas-asuntoa on moniomistajien hallussa. Nämä asunnot vuokrataan markkinahintaan eteenpäin, joka ei periaatteellisesti eroa naapurimaamme oligarkkien keinoista vaurastua.

Jos Helsingin kaupunginvaltuusto ei vielä ole valmis luopumaan Hitaksesta, niin ehkä olemme valmiit viilaamaan järjestelmää hieman paremmaksi.

Jätin tänään valtuustoaloitteen otsikolla ”Aloite Hitas-asuntojen vuokrasäätelystä”:

En näe mitään syytä miksi ehdotukseni ei sopisi sekä salin oikealle että vasemmalle laidalle.

Jos haluat edistää asiaa, kannustan pyytämään omaa kaupungivaltuutettuasi allekirjoittamaan aloitteen.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu