Anu Vehviläisen tuuliviiri on malliesimerkki korruptiokulttuurista – miksi oikeuskansleri on hiljaa?

Puhemies Anu Vehviläinen ei pidä tarpeellisena harkita Tytti Yli-Viikarin pidättämistä virasta (IS 27.03.2021)

Mieli muuttui yhdessä yössä – nyt puhemies Vehviläinen vihjaa Yli-Viikarin potkuilla: ”Eduskunta tekee tarpeelliset johtopäätökset” (IS 27.03.2021)

Ilmeisesti äänestäjät olivat olleet yhteydessä ensimmäisen jutun julkaisun jälkeen, ja suunta kääntyi kohti parempaa.

Ongelmatonta tämä ei silti ole, sillä se osoittaa Suomessa vallitsevan korruptiokulttuurin – ylimmän tason korruptiota kitketään vain median toimesta (tästä erityismaininta Jarno Liskille, joka tämänkin vyyhdin on avannut), ja poliitikot puolustavat rosvoja niin pitkälle kuin mahdollista sen sijaan että ensireaktio olisi tuomita toiminta.

”Rötösherrat kuriin!” on alunperin Veikko Vennamon 1980-luvulla lanseeraama käsite. Silloinen oikeuskansleri Kai Korte kantoi myös kortensa kekoon ja jonkin verran rosvoja saatiin tuomiolle, mm. Noppa-jutun myötä.

Tältä osin ennen oli paremmin – en muista että viimeiset kolme oikeuskansleria olisivat olleet aloitteellisia korruption kitkemisessä. Nykyisen oikeuskanslerin osalta saattaa olla että on otettu jopa takapakkia:

Yli-Viikarin urakehitys VTV:ssä herättää ihmetystä – ylijohtajaksi ilman julkista hakua (IS 24.06.2017)

”Yli-Viikari rekrytoitiin alun perin Tuomas Pöystin avustajaksi. Pöystin mukaan ranskan kielen taito katsottiin haussa eduksi.”

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa, sekä kunnallisvaaliehdokas.

+13
AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön varapuheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu