Demokratia murenee Euroopassa

Kun Euroopan keskuspankin johtoon nimitettiin poliitikko, oli todennäköistä, että keskuspankista tulee yhä enemmän poliittinen toimija.

Tähän saimme vahvistuksen eilen:

Christine Lagarde wants key role for climate change in ECB review (Financial Times 27.11.2019).

Ottamatta kantaa siihen onko EKP:n tuleva rahallinen tuki ilmastonmuutoksen vastaisille investoinneille hyvä vai huono asia, haluan kuitenkin nostaa kissan pöydälle.

Eurooppalaisten valtioiden ja Euroopan Unionin hallinto perustuu demokratialle. Nykyisellään kansa ei kuitenkaan missään vaiheessa pääse äänestämään keskuspankin vetäjästä, ja sitä kautta keskuspankin linjasta.

Tästä syystä EKP:n suunnitelmat ovat epädemokraattisia. Tuntematta EKP:n perustamissopimuksia tarkemmin, ne saattavat myös olla laittomia.

Vaikuttaa siltä, että ilmastonmuutoksen edessä pääsemme itse kukin vastaamaan kysymykseen, että onko demokratia itseisarvo vai ei.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu