Demokratian kriisi: Mikään hallintomuoto ei kestä täydellistä sananvapautta

Sananvapauden kannalta elämme mielenkiintoisia aikoja, ensin Twitter sulki Yhdysvaltain istuvan presidentin palvelunsa ulkopuolelle pysyvästi: Permanent suspension of @realDonaldTrump (Twitter, 08.01.2021)

ja heti perään Google sulki Yhdysvaltain äärioikeistolaisten käyttämän viestintäpalvelun palvelunsa ulkopuolelle: Google suspends ’free speech’ app Parler (BBC, 09.01.2021)

Näyttää todellakin siltä, että koska sosiaalisen median myötä mielipidemuokkauksen ja tiedonvälityksen (tässä järjestyksessä) valta on valunut pois päätoimittajien käsistä, demokratia itsessään on kriisissä. Tätä ongelmaa korjatakseen teknologiayhtiöt tekevät itsestään päätoimittajia.

Esitän päivämäärällä 09.01.2021 Aholan hypoteesin: ”Mikään hallintomuoto ei kestä täydellistä sananvapautta.”, ja jätän tulevien sukupolvien tehtäväksi sen kumoamisen, eli sellaisen hallintomuodon kehittämisen, joka pysyy pystyssä täydellisen sananvapauden vallitsessa.

Siihen saakka jokaisen on hyvä pohtia mielessään, kumpi on itselleen keskeisempi itseisarvo, demokratia vai sananvapaus.

Itse en teknokraattina ole koskaan pitänyt ensimmäistä kummoisena.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu kunnanvaltuustossa, sekä pormestarinvaaliehdokas.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu