Elielinaukiolle pitäisi rakentaa Saarisen mestarityö

Helsingin Elielinaukio aiotaan myllätä täysin uusiksi – Sijoittaja kertoo nyt suunnitelmista, jotka saattavat jättää Rautatieasemankin varjoonsa (HS 15.8.2020)

tämä suunnitelma, sekä muut yritykset tiivistää kaupunkia, ovat herättäneet jatkuvaa naukumista lähinnä mm. arkkitehtien suunnasta,

Elielinaukion muutosta vastustavat arkkitehdit laativat havainne­kuvan: Voisiko Helsingin keskustassa näyttää tulevaisuudessa tältä?(HS 5.9.2020)

mutta myös tavallisten kuntalaisten kynästä:

Mihin enää tarvitsemme kaupunkisuunnittelua? (HS 5.9.2020)

”Todellisuus on siis kuin suoraan grynderin irstaimmista fantasioista.”

Toivon, että kyseessä on arkkitehtikunnan äänekäs vähemmistö, mutta esitän silti kysymyksen – kun kyseessä on kuitenkin Eliel Saarisen mukaan nimetty aukio, niin sopisiko maan arkkitehtipapistolle, että aukiolle rakennetaan hänen suunnitelmansa mukainen rakennus?

(Lähde: IS. 03.03.2017)

Tämän suurempaa kunnianosoitusta tuskin kyseiselle herralle voisi antaa, ja toisaalta suunnitelma sopisi rautatientorin viereen (myöskin Eliel Saarisen suunnittelema) kuin nenä päähän.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa.

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu