Farmaseutilla flunssan oireita – kello käy, ministerin syytä erota

Eräs lähimmäiseni kertoi heränneensä tänään aamulla flunssan oireisiin. Hän oli aloittamassa kahden päivän vapaansa työstään apteekissa, ja rupesi selvittämään että miten pääsisi koronatestiin, jota ilman takaisin töihin ei ohjeistusten mukaan ole asiaa.

Työterveys vastasi nopeasti puhelimeen, muttei eivät tee testausta. Myönsivät kolme päivää sairaslomaa, ja kehottivat olemaan omaan terveysasemaan yhteydessä.

Tähän saakka yritetty soittaa kolmeen eri terveyasemaan, sekä Helsingin ja Vantaan koronaneuvontaan – jokaisessa jonoa (HS 9.8.2020), ja läpi ei vielä ainakaan toistaiseksi ole päästy.

Tässä ohella täytetty https://www.omaolo.fi/ oirearvio, josta nyt odottelee yhteydenottoa. Palvelusta teoriassa voisi varata testausajan, mutta kaikki varattavat ajat olivat jo menneet.

Kello käy, jokainen päivä viivettä todennäköisesti negatiivisen tuloksen saamisessa lisää turhaan työntekijäpulaa työpaikoilla, käytännössä tapahtunee niin, että työterveys jatkaa sairaslomaa 3 päivän pätkissä kunnes testi on saatu tehtyä ja tulos selviää.

Apteekkien tapauksessa panokset ovat vaan kovemmat, sillä kyseessä on ihmishenkien kannalta keskeinen palvelu.

***

Yksityisen sektorin prosesseja työkseni kehittävänä, voin vilpittömästi sanoa että ministeri Krista Kiuru, olet epäonnistunut tehtävässäsi. Esim. ehdottamallani palvelusetelimallilla  (AA 8.8.2020) poistuisi olennaisia pullonkauloja kuten julkisten puhelinvaihteiden tai ”takaisinsoittajien” kaista.

Mutta ei, olet uhrannut kansankunnan terveyden ilmeisesti ideologisista syistä, vaikka keväällä vielä lupailit näin:

Ministeri Kiuru lupaa koronatestien hankkimista yksityiseltä sektorilta (EK 30.4.2020)

Tämän lisäksi hallitustyöskentelysi ei myöskään vakuuta:

Oikeus­ministeri Anna-Maja Henriksson yllättyi pakko­karanteenista: ”Minulle on jokseenkin epäselvää, mitä kaikkea tässä nyt haetaan” (HS 11.08.2020)

Ehkä on parempi että jätät työsi jollekin jolta se paremmin sujuu.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu.

EDIT: 11.8.2029 15:45:

Eräs terveyasemista soitti juuri takaisin, testaus järjestyy Meilahteen torstaille. Osasi kertoa, että prosessia kuormittava ongelma on siinä, että seuraavaksi tulevat soittamaan takaisin Omaolosta, ja mahdollisesti muilta terveysasemilta.

Prosessimielessähän tässä ei ole järjen hiventä, ilman palveluseteleitäkin olisi paljon tehokkaampi ratkaisu perustaa drive-in testauspiste ilman ennakkoajanvarausta ja keskittää kaikki näytteenottoresurssit sinne.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu