Globaali rahoitusjärjestelmä on korttitalo – lisää insinöörejä keskuspankkeihin

SP:n Olli Rehn: Vahvasti elvyttävää linjaa jatkettava (IL 13.04.2021):

”Suomen Pankin pääjohtaja paljastaa, että Eurooppa ja Yhdysvallat kävivät vuonna 2020 finanssikriisin partaalla. Luottamus rahoitusmarkkinoihin oli lähellä romahdusta, mikä olisi aiheuttanut suuren laman euroalueella, uhannut pankkijärjestelmää ja vaurioittanut pahoin Suomen taloutta.”

Kuulostaako tutulta?

Päivälleen kymmenen vuotta sitten maailman talous oli tuntien päässä romahduksesta – näin finanssikriisi syntyi ja eteni (Yle 8.10.2018)

”McKillop kertoi ministeri Darlingille, että pankista vedettiin miljarditolkulla rahaa ulos. Rahat loppuisivat parin–kolmen tunnin päästä.

– RBS oli silloin maailman suurin pankki, Alistair Darling muistelee oheisella videolla.

– Ajatelkaa, jos se olisi sulkenut ovensa ja pistänyt pankkiautomaatit kiinni? Seurauksena olisi ollut paniikki. Ihmiset olisivat ajatelleet: ”Jos noin voi käydä RBS:lle, miten minun pankkini?”

Iso-Britannian sosialistihallitus joutui runnomaan läpi jättiläismäisen pankkituen.”

SMBC:n sarjakuva on siis kuvaus elävästä elämästä.

Jos taloustieteilijät ja pankkiirit olisivat rakentaneet maailman sillat ja tornit, yksikään niistä ei olisi enää pystyssä.

Ehkä keskuspankkeihinkin olisi syytä palkata enemmän insinöörejä?

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kunnanvaltuustossa ja kunnallisvaaliehdokas.

+1
AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön varapuheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu