Globalisaation päivät alkavat olla luetut

Tällä viikolla mediasta on saanut lukea mielenkiintoisia uutisia:

Saksa ja Ranska ehdottavat EU:lle 500 miljardin elpymisrahastoa – Rahastosta annettaisiin lainojen sijaan avustuksia jäsenmaille (Yle 18.5.2020)

Kommentti: Tämä ministerien hokema tarkoittaa suomeksi, että piikki on auki (TS 20.5.2020)

Ja viime sunnuntaina Yhdysvaltain keskuspankin Powell heittäytyi harvinaisen suorasanaiseksi ja rehelliseksi (30 sek):

Euroopassa Uuden Uljaan Maailman tiellä on vain Saksan perustuslakituomioistuin (Yle 5.5.2020), ja Suomen Kuvalehdessä Antti Ronkainen pohtii:

Ovatko Saksan legaaliset aktivistit ordoliberaaleja vai marxilaisia (20.5.2020)

Otsikko on itsessään huti, sillä todellisuudessa Euroopan keskuspankin toimet ovat marxilaisuuden kovinta ydintä – keskusjohto tulee päättämään suoraan mihin resursseja tulevaisuudessa ohjataan.

Moni hurraa mielessään tulevista vihreistä investoinneista ja runsaudensarvesta, joka pulppuaa hyvinvointia kaikille jotka ovat käsi ojossa, mutta ennustan tässä ja nyt että todellisuus tulee olemaan lähempänä Eläinten Vallankumousta kuin Narnian Viimeistä Taistelua.

Lopulta työn tuottavuuden syöksykierteen päättää vasta maankamara, joka sentään onneksi tulee aikaisemmin kuin oletamme, sillä Kiinan, Yhdysvaltain ja Euroopan keskuspankkien välinen nokittelu painokoneella siitä kuka tuotantovälineet omistaa eskaloituu tilanteeseen, jossa osakkeiden myynti ulkomaille kielletään ja globalisaatio laitetaan taas hetkeksi telakalle.

Siihen mennessä muutama firma tosin ehtii vaihtaa omistajaa tähän tyyliin:

Kiinasta tulee Norwegianin suuromistaja (Yle 20.5.2020)

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu