Hietalahdenranta ei ole kulttuurimaisemaa

Helsingin nopea kasvu hämmentää nyt monia (HS 18.4.2021) on muuten perinteinen NIMBY-kirjoitus, mutta tällä kertaa kyse ei ole mielipidekirjoituksesta vaan pääkirjoituksesta. Silmään pisti erityisesti tämä:

”Hietalahdenranta, Hietalahden tori ja niitä ympäröivät rakennukset ovat arvokasta kulttuurimaisemaa. Tällä hetkellä aluetta hallitsee autoliikenne, joka vielä kasvaa, kun Hernesaareenkin rakennetaan asuntoja.”

Ensimmäistä lausetta kannattaa todellakin makustella toisen lauseen kontekstissa. Museoviraston sivuilta löytyy onneksi kulttuurimaiseman määritelmä, jota Hietalahdenranta ei täytä, sekä Kartta valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista, jossa Hietalahdenrantaa ei ole mainittu.

Sinänsä olisi mielenkiintoista kuulla, kuka kyseisen sanan on pääkirjoitukseen valinnut, mutta ammattitaitoisesta journalismista ei ainakaan ole kyse.

Mitä pääkirjoituksen viimeiseen kappaleeseen tulee:

”Helsingin nopea kasvu hämmentää nyt monia. Asukkaiden toiveita ei selvästikään ole kuultu riittävän herkällä korvalla.”

Viimeiset 50 vuotta täydennysrakentamisesta naukuvia asukkaita on kuunneltu aivan liian herkällä korvalla, sillä seurauksella että kaupungissa on krooninen asuntopula. Paljon tärkeämpää olisi kuunnella niitä, jotka kaupunkiin muuttaisivat jos se vain olisi taloudellisesti mahdollista.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja kunnallisvaaliehdokas.

0
AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön varapuheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu