Jäähyväiset jakovaralle

Osmo Soininvaara kirjoittaa twitterissä:

”Ehkä tämä kuuluu osastolle vanha veteraani horisee, mutta sanon kuitenkin, että minusta poliittisen järjestelmämme toimivuus on heikentynyt tasaisesti ja vakavasti viimeisen 20 vuoden aikana. Tämä oli aika kummallinen näytelmä. Ei hyvä.”

Tämä on totta, mutta asian taivastelun lisäksi on hyvä etsiä muutokselle syitä.

Näkisin, että hallintomuotomme perustuu lisääntyneen hyvän jakamiseen – uusi hyvä jaetaan äänestystulosten mukaisessa suhteessa. Erityisen hyvin tästä on jäänyt mieleen Vanhasen ulostulo jakovarasta vuodelta 2007. (Yle 7.2.2007)

Kun jaettavan hyvän määrä ei enää kasva, vaan jaettavana on vain niukkuutta, järjestelmä yskii, ja pahimmassa tapauksessa pysähtyy. Jotta tämä ei tapahtuisi, peräänkuulutan yhteiskuntatieteilijöiltämme sekä filosofeiltamme pohdintaa aiheesta:

Vain perimmäisiä kysymyksiä pohtimalla maa voi saada hallintomuotonsa syöksykierteen oikaistua.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu