Järjestöt ovat tämän maan kultainen vasikka

Budjettiriihen ollessa käynnissä merkittävä osa tiedotusvälineistämme on valjastettu kirjoittamaan kritiikittömiä juttuja järjestöistä:

Hallituksen pitäisi löytää jostain 300 miljoonaa euroa, jotta kulttuurin, urheilun ja järjestötyön rahoitus ei romahda (HS 8.9.2020)

Urheilu uhkaa menettää kymmenien miljoonien eurojen tukipotin – näin kauhuskenaarioon varaudutaan (HS 8.9.2020)

Tämä on ihan normaalia (joskin epäeettistä, AA 30.8.2020) toimintaa järjestöiltä (esim. SOSTE:n Onneksi on joku kampanja), mutta itse vetäisin rajan viimeistään siihen, että ministeriö oikeusministerin suulla osallistuu lobbaamiseen:

”Uutisissa” tai järjestöjä puolustavissa puheenvuoroissa ei mainita järjestörahoituksen alkuperää, eli tämän maan peliongelmaisia. Rahapeliongelmamme on maailman kärkeä juuri tästä syystä – järjestöjen rahoitus koetaan tärkeämpänä kuin peliongelmien minimointi. Onneksi tietoisuus tästä lisääntyy jatkuvasti.

Huomionarvoista on, että tukea lobataan myös näille yhdistyksille: HS selvitti: Lähes puolella Veikkaus-miljoonia saaneista yhteisöistä on kytkös puoluepolitiikkaan (HS 19.4.2020).

Eikä avustuksia saavilta yhteisöltä rahat edes ole lopussa, uskallan väittää, että niiden yhteenlaskettu tase on lähempänä miljardia euroa.

Osa näistä yhdistyksistä tekee tärkeää työtä, merkittävä osa ei. Nyt jos koskaan on aika siirtää näiden rahoitus suoraan valtion budjettiin ja käydä tuensaajien lista kriittisesti läpi.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu