Jos rajoja ei suljeta, ulkonaliikkumiskielto ei ole oikeutettu

Alkoholin ostaminen olisi syy liikkua, parturi tai satunnainen suhde ei: Tällaisia asioita rajoitusten aikana saisi tehdä (HS 24.03.2021)

Kuvassa Uuden Seelannin (n. 5 miljoonaa asukasta) koronatartunnat:

Kuvassa Suomen (n. 5,5 miljoonaa asukasta) koronatartunnat:

Tilanne on nyt se, että ulkonaliikkumiskielto on rangaistus suomalaisille hallituksemme kyvyttömyydestä. Käytännössä Marinin hallitus kokee, että oikeus liikkua maan rajojen yli on tärkeämpi kuin oikeus liikkua maan rajojen sisällä, ja tämä ei käy järkeen.

Koska rajat eivät ole kiinni, ei tautia voida tukahduttaa samalla tavalla kuin esim. Uudessa Seelannissa on tehty – tuohon tarkoitukseen ulkonaliikkumiskielto olisi mielestäni perusteltu keino.

On aivan turha selitellä, että Uusi-Seelanti on saari. Sitä varten meillä on rajavalvonta tässä maassa, että ilman lupaa ylittävät pysäytetään.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja, varavaltuutettu kaupunginvaltuustossa ja kunnallisvaaliehdokas.

+24
AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön varapuheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu