Jos Veijo Baltzar ei olisi jäänyt kiinni, hänenkin rahoituksensa olisi korvattu täysimääräisesti

Kuten viikko sitten kirjoitin, Järjestöt ovat tämän maan kultainen vasikka (AA 10.9.2020).

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että veronmaksajat ovat tässä maassa olemassa järjestöjä varten, eikä päin vastoin:

Yle seuraa budjettineuvotteluita: työllisyystoimia siirtymässä työmarkkinajärjestöjen valmisteluun, Veikkauksen edunsaajille tulossa ”lähes täydellinen” korvaus (Yle 15.09.2020):

”Ylen tietojen mukaan hallitus on päätymässä lähes täydelliseen korvaukseen kaikille veikkausvoittorahojen edunsaajille Veikkauksen tulouttamien rahojen vähenemisessä.”

Tämä on siis sitä samaa rahaa, jota on jaettu mm:

Nuorisosäätiölle (ESS, 11.11.2018):

”Säätiön nykyisen toimitusjohtajan Kimmo Pihlmanin mukaan säätiö on saanut 2000-luvulla RAY:n avustuksia yli 35 miljoonaa euroa.”

Solaris-lomille (TE 31.8.2019):

”Ministeriö vaatimassa avustusrahaa takaisin vasemmistoliittoon kytkeytyvältä yhdistykseltä – ”Lain vastaisesti” toiminut Solaris-lomat kuitannut 9 miljoonan euron Veikkaus-tuet”

Olympiakomitealle (Yle 20.5.2015):

”Suomen olympiakomitea joutuu maksamaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämiä valtionavustuksia takaisin yli 435 000 euroa vuodelta 2014, kun valtionavustusten kokonaismäärä oli tuolloin noin yhdeksän miljoonaa euroa.”

Veijo Baltzarille (IS 25.11.2019):

”Törkeästä ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin yhdistys sai valtionavustuksia 126 000 euroa – kriittinen raportti ei sulkenut julkisia rahahanoja”

Kysynkin nyt, että kun maamme hallitus päättää varojen täysimääräisestä korvaamisesta, niin oletteko sataprosenttisen varmoja ettei joukossa ole enää yhtäkään väärinkäytöstä, ja että olisiko nyt paikallaan käydä avustusten saajat tarkalla seulalla läpi?

Varsinkin kun:

HS selvitti: Lähes puolella Veikkaus-miljoonia saaneista yhteisöistä on kytkös puoluepolitiikkaan (HS 19.4.2020)

Allekirjoittanut väittää, että järjestökentän puoluesidonnaisuus on se syy, miksi järjestöjen rahoitusta näin hanakasti puolustetaan. Pitäisittekö mahdollisena, että jos Veijo Baltzar ei olisi ollut demari, niin hänen kulttiaan olisi rahoitettu avustuksista tämän verran?

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu kunnanvaltuustossa.

PS. Jos et tiennyt että Baltzar on demari:

Baltzaria tukenut poliitikko Liisa Jaakonsaari järkyttyi: ”Kukaan ei voinut tietää” (IS 15.09.2020):

”Pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja europarlamentaarikko Jaakonsaari osallistui muun muassa Baltzarin eduskuntavaalikampanjan tukemiseen.

– Hän pyysi minua, niin päin se meni. Totta kai minä osallistuin oman puolueen ehdokkaan tukemiseen, kuten Paavo Lipponen ja Tarja Halonen, Jaakonsaari muistuttaa.”

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu