Kaavoituksen hitaus on ulkomaisten investointien este

Ulkomaiset sijoittajat ostavat asuntoja Suomesta kiihtyvällä tahdilla – aasialaisten tulo on vain ajan kysymys (TS 3.10.2019) on tuhannen taalan paikka, ja ainoa estekin löytyy kirjoituksesta:

”… ulkomaalaisilla sijoittajilla on halpaa pääomaa käytettävissään, mutta ne eivät pysty odottamaan 2–3 vuotta kaavoitusta.”

Kun Google päätti investoida hiljattain 600 miljoonaa Haminaan (Yle 20.9.2019), siitä uutisoitiin valtakunnanlaajuisesti. Kaavoituksen hitaus poistamalla maahan voitaisiin saada moninkertaisesti ulkomaisia investointeja, ja kasvukeskusten asuntopula olisi pian muisto vain.

Kaavoituksen hitaus poistuisi näppärästi siirtämällä kaavoitus kunnilta valtiolle, tämän jälkeen hallitus voisi myöntää rakennusoikeutta ns. isolla pensselillä. Eikä haittaisi yhtään, jos ulkomaiset toimijat toisivat samalla ulkomaisia rakennusfirmoja kilpailemaan Suomen sisäsiittoisella rakennusalalla.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu