Kansalaisosingon ja perustulon ero

Koska molemmat ovat hyvin ajankohtaisia aiheita, niin nyt on tärkeää ettei mennä termeissä sekaisin.

Kansalaisosinko on keskuspankin suoraan kansalaisille painamaa rahaa, jota USA aikoo nyt lahjoittaa 1000$ per nuppi (Yle 17.3.2020) aivan kuten 2015 ehdotin – selvyyden vuoksi, olisi kuitenkin parempi jos jakaisivat vähän rahaa päivittäin eikä kertamällinä.

Perustulo on veroilla rahoitettava (lähes kustannusneutraali) sosiaaliturvamalli, joka tässäkin karanteenitilanteessa pitäisi automaattisesti huolen siitä, että myös taiteilijoilla, lomautetuilla ja yrittäjillä on edes jotakin leipänsä päällä. Aivan kuten 2017 ehdotin.

Tarve jälkimmäiselle ilmenee hyvin pian kun Kelassa alkaa ns. ruuhka, tarve ensimmäiselle on ollut ilmeinen jo pitkään, sillä sen avulla nykyinen talouskriisi olisi ollut vältettävissä.

Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu