Kataisen nimitys Sitraan on perustuslain hengen vastainen

Jyrki Katainen Sitran johtoon täpärässä äänestyksessä (Yle 20.9.2019).

Poliittisia palkkiovirkoja on tässä maassa arvosteltu tasaisin väliajoin myös asiantuntijoiden toimesta. Toistaiseksi paras kannanotto on mielestäni professori Pekka Viljasen:

”Poliittiset virkanimitykset ovat suomalaista korruptiota” (Yle 13.1.2012):

Minusta se (nimittäminen virkaan poliittisin perustein) on pääsääntöisesti täysin sopimatonta. Perustuslaissahan on yhdenvertaisuussäännös, joka valitettavasti sisältää porsaanreiän.

Porsaanreikä on lain sanamuoto ”ilman hyväksyttävää syytä”. Siksi korkein hallinto-oikeus ja oikeuskansleri ovat hyväksyneet poliittisia virkanimityksiä.

– Ylimmillä tuomioistuimilla ja lainvalvojilla olisi mahdollisuus puuttua tähän, eli omaksua sellainen kanta, ettei tämä ole hyväksyttävää, mutta ilmeisesti rohkeutta ei löydy, Viljanen sanoo.”

Mielestäni on selvää, että tämä maa tarvitsee oikeusjärjestelmän jolla on halua ja kykyä puuttua korruptioon, siihen saakka Suomi on banaanivaltio.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu