Kaupungin kannattaisi sallia yksityiset maksulliset käymälät puistoihinsa

Helsinki ei ehdi hoitaa puistojen kasvillisuutta, kun aika menee ruokakääreiden ja ulosteiden siivoamiseen: ”Puistoista on tullut ulkoilmaravintoloita” (HS 30.6.2021) on roskien osalta turhaa naukumista. Jos puistojen käyttöaste kasvaa, niin tällöin on paikallaan lisätä roskiksien määrää ja tyhjentää ne useammin, eikä valittaa siitä että töitä on liikaa – varsinkin kun yli äyräidensä pursuava roskis kannustaa muitakin  levittämään roskansa miten sattuu, linnuista puhumattakaan.

Puuttuvien käymälöiden ongelma ei kuitenkaan ratkea näin kevyin investoinnein, joten paikallaan on pohtia luovempaa ratkaisua.

Ehdotan siirrettäviä käymälöitä, joita voi vuokrata matkapuhelimella minuuttihintaan kuten sähköpotkulautoja.  Olettaisin että esim. https://pasikuikka.fi/ ja joku älylukkofirma saavat tälläisen yhteistyön aikaiseksi melko pienellä effortilla. Sokerina pohjalla appiin voisi toteuttaa mahdollisuus kavaltaa edellinen vessan käyttäjä ottamalla vessasta valokuva, jos vessaa on sotkettu tai muuten kohdeltu kaltoin.

Estehän ei tälläkään kertaa ole teknologia, vaan luvat:

-> Ei vastausta. Itseäni ei huvita ruveta aiheesta vääntämään, mutta idean saa vapaasti varastaa jos jollakulla intoa riittää.

 

+1
AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki

Olen 39-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 11 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

Liberaalipuolueen Helsingin piirin jäsen - amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu