Keskustan ehdottamat erityistalousalueet eivät tarvitse alueellisia tulonsiirtoja

Keskustan Annika Saarikko: Suomeen voitava perustaa erityistalousalueita (Yle 10.6.2022) – ehdotus on erittäin kannatettava, ja täydentää hyvin Aholan maakuntamallia (AA 26.12.2019). Myös Elinkeinoelämän valtuuskunta on samoilla linjoilla: Vähemmän maakuntia ja enemmän tehtäviä – EVA tekisi Suomesta liittovaltion

Summa summarum: Suomi jaetaan maakuntiin, valtionverotus ja kunnallisverotus korvataan maakuntaverolla, tulonsiirroista maakuntarajojen yli luovutaan ja maakunnille annetaan oikeus säätää valtaosasta asioita alueellisesti.

Jos jako maakuntiin tehdään fiksusti (n. 5 maakuntaa), jokainen niistä kykenee seisomaan omilla jaloillaan, ja maakuntien välinen kilpailuasetelma kirittää koko maata kohti suurempaa hyvinvointia.

Kirjoittaja on liberaali filosofi

0
AmosAhola
Helsinki

Olen 39-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 12 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan maailmaa parantamaan.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

amosahola@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu