Kolmannen sektorin tuet pitää saada täysin läpinäkyviksi

Veijo Baltzarin teatterista tehtiin hyvin kriittinen arvio jo 2012, mutta ministeriö jatkoi sen tukemista yli 100 000 eurolla – HS kysyi kansliapäälliköltä, miksi (HS 25.11.2019)

166 000e tuli siis OKM:ltä, Taikesta 80 000e

http://avustukset.stea.fi/ sivuston kautta löytyy lisää tukea 92 985 euron edestä:

Jokaisen näistä tukimuodoista on myöntänyt joku harkitulla päätöksellään. Se, että näin moni on erehtynyt Dromin suhteen, on aukoton todiste siitä että nykyinen järjestelmä ei toimi.

Kysymys kuuluu, että kuinka suuri osa kolmannen sektorin tuista myönnetään väärin perustein, kuten esimerkiksi valehdelluin jäsenmäärin, tai niitä käytetään väärin, eli esim. turhiin hallintokuluihin.

Kaikki kolmannen sektorin julkiset tuet pitäisi myöntää yhdeltä luukulta, ja tukien saamisen perusteeksi pitää asettaa sekä hakemusten että yhdistysten kirjanpidon avoimuus. Jos tähän ei olla alkuun valmiita, niin harjoitus voidaan aloittaa myös nykyisten tukien saajien erityistilintarkastuksella.

Erään sanonnan mukaan jos löydät yhden torakan, niin voit olla varma siitä, että niitä on lähellä vaikka kuinka. Baltzarin tapaus on vastenmielisyydessään omaa luokkaansa, mutta tavallisia rosvoja piisaa kyllä.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu