Köyhyyden merkittävin syy on sama sekä Kaliforniassa ja Helsingissä

Helsingin Sanomat kirjoittaa ansiokkaasti siitä miten on mahdollista, että maailman (mahdollisesti) vauraimmassa kaupungissa on niin paljon köyhiä:

Kalifornian kodittomat (HS 25.04.2020)

Merkittävin syy on siinä, että liian suuri osa palkasta valuu vuokraan, ja omaa asuntoa ei voi rakentaa tai ostaa, koska kaavoituksella ja suojelumääräyksillä huolehditaan siitä, että rakennusoikeutta ei ole riittävästi saatavilla ja asuntojen hinnat ovat pilvissä.

Sama mekanismi toimii Helsingissäkin, vaikka tilanne ei onneksi ole täällä niin paha kuin San Franciscossa.

Tämänpäiväinen väittelyni Helsingin aluekaavapäällikön (Pasi Rajala) kanssa osoittaa, että muutosta asiaan ei ole ainakaan täällä tiedossa.

Väittelyn kokonaisuudessaan (vielä kesken) voi katsoa ylläolevasta linkistä, mutta tätä blogausta kirjoittaessani todellakin harmittaa kotikaupunkini köyhien puolesta – ainakaan kaupungin virkamieskunta ei teidän asiaanne aja.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu