Kyyjärvellä katkesi kamelin selkä – aluepolitiikka syö lapsensa

Yli 2 miljoonan euron yllätyslasku uhkaa kadottaa Kyyjärven kokonaan kuntakartalta – päättäjät käärmeissään: ”Laki velvoitti tähän” (MTV 8.3.2020)

Tällä kertaa toimittaja ylitti itsensä otsikkoa keksiessään, mutta kyse on vakavasta asiasta. Alexis De Tocqueville totesi aikoinaan:

“The American Republic will endure until the day Congress discovers that it can bribe the public with the public’s money.”

Samaa voi sanoa Suomen kuntakentästä – kuntalaisia on lahjottu laajakaistalla, maataloustuilla, maahan kaivetulla sähkönsiirrolla ja muilla siltarummuilla.

Kyyjärvellä katkesi kamelin selkä, ja sama on edessä vääjäämättä merkittävässä osassa Suomen kuntia. Edelläkävijänä Viro toteutti 2017 kuntauudistuksen, jossa kuntien minimikooksi tuli 5000 (Suomessa kuntien mediaanikoko 6018 henkeä).

Ehdotan että pistämme paremmaksi, ja siirrymme Aholan maakuntamalliin (AA 26.12.2019) – tällöin vastuu aluepoliittisista päätöksistä sekä aluepolitiikan rahoitus olisi paikallista.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu