Lääkärikunnan tulisi kerrata Hippokrateen valaa

Hippokrateen valasta:

Tulen pitämään vanhempieni arvoisena sitä, joka on opettanut minulle tämän taidon, ja jakamaan hänen kanssaan elatukseni, ja hänen tarvitessaan apua tulen sitä antamaan. Hänen poikiaan olen pitävä veljinäni ja opettava heille, mikäli he niin haluavat, tämän taidon ilman palkkaa ja sopimusta.”

Tämä on seurasta Lääkäriliiton vuosikymmeniä kestäneestä taistelusta lääkäripulan ylläpitämiseksi. Vasta herran vuonna 2023 on lääkäriliitto vihdoin muuttanut linjaansa:

Lääkäripulan helpottamiseksi tarvitaan uusia ratkaisuja (Janne Aaltonen, Lääkäriliiton toiminnanjohtaja. HS 31.3.2023)

”Lääkäreistä on pulaa kaikkialla: terveyskeskuksissa, sairaaloissa, työterveyshuollossa, yksityisillä vastaanotoilla sekä opetuksessa ja tutkimuksessa. Lääkäripula heikentää hoidon saavutettavuutta, laatua ja yhdenvertaisuutta.”

Mutta viesti ei ole vielä tavoittanut lääkärikuntaa, joka toistaa viime vuosikymmeninä edunvalvojaltaan oppimaansa mantraa.

Kirjoittaja on Liberaali filosofi.

AmosAhola
Liberaalipuolue Helsinki
Ehdolla presidentinvaaleissa

Olen 40-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 13 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan maailmaa parantamaan.

Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa.

amosahola@gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu